dimarts, 23 de juliol del 2013

Roures Grossos de la Carrera (Vic)

Declarat Arbre Monumental: l'any 1988
Propietari: I. Postius Torres
Terme municipal: Vic (La Guixa, mas Carrera)
Coordenades UTM ED50 (m): X 435190  Y 4638678 
Alçaria total:  20 m (I), 15,5 m (II)
Volt de canó:  4,27 m (I), 3,7 m (II)
Capçada mitjana:  22,9 m (I), 16,5 m (II)
Edat estimada:

Els Roures Grossos de la Carrera són dos grans roures centenaris supervivents de la tala que es va fer en convertir la roureda en terreny agrícola. Un dels dos roures ara mateix presenta un estat més aviat lamentable, degut a la caiguda d'algunes de les seves branques, que l'han deixat molt malmès. L'altre roure, en canvi, gaudeix de molta més vitalitat, malgrat que també ha perdut alguna de les seves branques principals, que deixa entreveure la possibilitat que l'interior del tronc estigui mig buit.

Les fotos es veuen una mica blanquinoses, però no és problema de la càmera ni del fotògraf (o fotògrafa), sinó del fet que, inesperadament, sorprenentment, inexplicablement, a la plana de Vic hi havia boira el dia que vam anar a visitar-los.

Roure Gros de la Carrera I (agost de 2013)
 
 
Roure Gros de la Carrera II (agost de 2013)
Per trobar els Roures Grossos de la Carrera des de Vic hem d'anar fins a Sentfores, travessar el poble i, just sortir-ne, agafar una pista forestal a mà dreta amb indicadors d'"El Pujolar". Anem seguint els cartells indicadors fins a trobar la masia de la Carrera, on hi ha els dos roures. 

De totes maneres, cal tenir en compte que es tracta d'una finca privada i s'ha de ser molt respectuós si hi anem, ja que els roures es troben al marge de camps sembrats i, tot i que s'hi pot anar seguint la pista, també hi ha els ramats pasturant per la zona. I per cert, les valles estan electrificades...