divendres, 2 d’agost del 2013

Es Roure de Bon Retir (Tossa de Mar)

A l'entrada de la població de Tossa de Mar (si venim de Llagostera) hi trobem un gran roure declarat Monumental. Es tracta d'un dels roures de més capçada de Catalunya, tot i que curiosament no destaca en amplada, sinó en alçada. Es troba dins de la propietat privada dels apartaments d'Es bon Retir, però es pot veure perfectament a través de la valla sense necessitat d'entrar dins la propietat. Malgrat que el roure es troba en perfectes condicions, el fet de trobar-se encaixonat al costat de l'edifici fa que desllueixi el seu esplendor, ja que l'entorn no l'afavoreix gaire.

Declarat Arbre Monumental: l'any 1991
Propietari: 
Terme municipal: Tossa de Mar (el Bon Retir)
Coordenades UTM ED50 (m): X 493974  Y 4619679
Alçaria total: 22 m
Volt de canó: 4,4 m
Capçada mitjana: 30,7 m
Edat estimada:


Es Roure de Bon Retir (juliol de 2013)
Per trobar-lo, deixem el cotxe al costat de la zona esportiva i d'allà anem passejant pel parc de sa Riera, lloc on podem contemplar altres arbres de notable presència, com el Pi Gros de can Martí, un pi pinyer  d'uns 200 anys d'edat (250 segons la placa que l'acompanya) declarat d'interès local.


Hem de continuar pel passeig i rodejar el camp de futbol, seguint la pista de sorra que li passa per la dreta. Uns metres més enllà trobarem el bloc de pisos i el gran roure al seu costat. La veritat és que d'aquesta manera donem una volta innecessària, però crec que val la pena passar una estona agradable passejant pel parc de sa Riera.