diumenge, 27 de setembre del 2009

Una dolça alternativa

Avui, a falta d'altres novetats interessants per comentar, proposaré un postre que he fet un parell de vegades i em sembla estel·lar. Es tracta d'una crema molt semblant a la crema pastissera tradicional, però amb mantega, ingredient que li dóna una cremositat curiosa. Els ingredients necessaris per fer la crema per 6-8 persones són:

- 200 grs de sucre
- 120 grs de mantega
- 4 iemes d'ou
- 1 l de llet
- 1 beina de vainilla
- 15 grs de maicena
- la pell ratllada d'una llimona
- 2 cullerades de licor d'anís
- 2 cullerades de licor de crema de cacau

Primer de tot s'ha de deixar desfer la mantega a temperatura ambient, per poder treballar-la millor. Es posa en un bol i s'hi barreja el sucre i després les iemes d'ou d'una en una.

En una tasseta es dissol la maicena amb una miqueta de llet freda i, mentrestant, s'escalfa la resta de la llet amb la pell de llimona i la beina de vainilla. S'hi afegeix la maicena dissolta i es cou durant uns 5 minuts sense deixar de remenar.

Es barreja una mica de llet calenta amb la mantega, ou i sucre i s'incorpora tot plegat al cassó amb la resta de la llet. S'hi afegeixen els licors de crema de cacau i anís i es deixa coure una estoneta més, sense que arribi a bullir, sempre sense deixar de remenar. Es treu la crema del foc, s'elimina la beina de vainilla i la pell de llimona, i es deixa refredar. Es posa en copes individuals i es conserva a la nevera fins al moment de servir.

A l'hora de servir la crema, es pot flamejar amb una mica de brandy escalfat prèviament a part. A més, també s'hi pot tirar un polsim de canyella per sobre. El resultat és extremadament bo. I si no us ho creieu, proveu-ho i veureu!


3 comentaris:

Mohawk ha dit...

Llàstima que Selene no fabriqui per altres marques...

:P

Gatsaule ha dit...

Te molt bona pinta, però això del licor de cacau..., no es pot substituir per algun altre?

Selene ha dit...

La veritat és que jo no n'hi vaig posar (unes gotetes d'anís sí), però havia fet la crema semblant amb cafè i també amb xocolata i també quedaven molt bones.

:-D