dijous, 10 de setembre del 2009

Selene no fabrica per a altres marques

Primer de tot, he de dir que la majoria de coses que posaré aquí són simples suposicions meves, perquè es tracta d'una temàtica molt allunyada del meu món, però no crec que vagi massa errada...

Fa dies que, un rere l'altre, vaig sentint als anuncis de televisió que tal i qual marca comercial "no fabrica per a altres marques". Degut a la situació de crisi econòmica que està passant el país (per no dir el món sencer) des de fa una temporada, la gent cada vegada opta més per comprar als grans supermercats els anomenats productes blancs, és a dir, aquells que no porten el nom d'alguna coneguda marca comercial, sinó el del supermercat on es ven el dit producte (Carrefour, Condis, Caprabo, etc.).

Ara, tothom sap que aquests productes s'han de fabricar en algun lloc i que, curiosament, malgrat no portar-ne el nom, el seu format és molt i molt semblant al dels productes de marca coneguda, així que ràpidament dedueix qui n'és el responsable (de fet, fa anys sí que hi apareixia, en lletra petita, el nom del fabricant en algun racó; ara, per amagar-ho, es limiten a posar-hi un número de registre). Així doncs, posats a triar entre dos productes iguals, amb l'única diferència de portar o no portar el nom d'una marca coneguda i, per tant, de portar o no portar inclòs en el preu el plus del nom d'aquesta marca coneguda, la gent es decideix per la versió barateta que, malgrat que mai tindrà la mateixa qualitat que l'altra, sap que està feta allà mateix.

Suposo que aquesta situació deu haver fet disminuir els beneficis de les grans empreses productores de marques conegudes, ja que, cada dia més, totes s'afanyen a deixar clar que elles mai dels mais fabriquen per altres marques, donant a entendre així que els productes de marca blanca no els han produït ells, sinó vés a saber qui de qui no et pots fiar i, per tant, val més que compris els seus productes (encara que siguin més cars) que no els altres d'origen incert.

Fins aquí jo no hi tindria cap problema, perquè malgrat el que em diguessin, jo seguiria pensant que els productes sense marca són produïts per aquestes grans empreses, encara que no ho vulguessin reconèixer, així que els seguiria comprant. Però el cas és que, potser perquè no els poguessin acusar de fer publicitat enganyosa, sembla que les grans companyies realment han deixat de produir aquests productes blancs, amb la qual cosa cada vegada és més difícil trobar als supermercats productes que no siguin "de marca".

Nosaltres habitualment comprem a un supermercat Carrefour i ja fa unes setmanes que observem que, poc a poc, van desapareixent els productes marca "Carrefour" que acostumàvem a comprar i no tenim altre remei que quedar-nos la versió "de marca". A part del fet que per treuren més diners ens estan deixant sense aquells productes que ens agraden i als quals ja ens havíem acostumat, alguns dels quals no hi són en "versió marca", la conseqüència òbvia d'aquest fet és que la nostra despesa setmanal ha augmentat en poc temps en més de vint euros comprant exactament el mateix o menys, cosa que en època de crisi no seria la millor solució...bé, per les empreses suposo que sí, però per les nostres pobres butxaques no!

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Hauràs d'anar al Mercadona, amb aquests no tindràs problemes! Però realment no m'hi havia fixat, ja ho miraré...

Selene ha dit...

Potser tot plegat són imaginacions meves i hi ha una altra explicació, però fa unes setmanes que veiem com al Carrefour van desapareixent productes "Carrefour" que no tornen a aparèixer...

Lacasadeel ha dit...

Jo com aquí el company sóc més de Mercadona i no sembla que hagin retirat res, però no em paro a pensar qui és l'autèntic fabricant, només si m'agrada el producte, sóc megafan del bitter i la tònica pero no puc ni tastar la seva cocacola
En el cas que dius es més que probable que la gran companyia hagi decidit que és una manera de retallar despeses i de retruc algun benefici, això està molt de moda i m'agradaria saber quant té a veure amb el mateix posicionament la desaparició de les bosses de plàstic per "consciència ecològica"

Unknown ha dit...

Ei, nosaltres anem al Mercadona i tot quasi es marca blanca, els embotits i patés per exemple són de casa tarradelles, la pasta de "la familia... així que opino com el gatsaule: hauràs d'anar al mercadona!! jejeje