divendres, 1 de febrer del 2008

L'origen de la llengua catalana

Ja sé que és un tema que ja he tractat abans (1/03/07), però torno a tenir respostes que crec que val la pena de posar:

Què en pots explicar de l'origen de la llengua catalana i de la seva literatura?

- Es una llengua que prove del llati. Es van donar conta que aixó no era llatí perque parlavan i no s'entenian. Nomes es parlaba el llati a les mises els textos tambe s'escribien en llatí.

- La llengua catalana es provenent del llati.

- El català es una llengua que proseeix del llatí. Va sortir quan es van donar compte que el que estaban parlan era una altre llengua, i aquesta llengua va ser el català.

- Doncs la llengua catalana es una llengua que ve del llatí.
A la epoca de Franco doncs ell no volia saber-ne res del catalá, es més, si algú parlava el catalá al carer i doncs ells s'enteraven, podien arribar-los doncs a ficar a la presó. En aquella epoca, casi el català, doncs desapareix, però quan va morir Franco doncs tot va canviar bastant, en referència a la llengua i la literatura catalana. Tampoc es podien escriure llibres en català, tots havien de ser en castellà.

(Aquesta és la millor, el cas més clar del "No en tinc ni idea, així que m'enrotllaré amb una altra cosa, a veure si cola"...)

- Romans van vindre a la Peninsula i van portar el llatí. Al segle IX van començar a parla la llengua, pero no l'escribien. Fins que va arribar el segle XI i XII que en aquell moment si que van començar a escriure-les.

- La llengua catalana no se sap molt bé d'on prové pero se sap que es una llengua románica procedent del llatí. (???)
A l'any IX tothom parlava el llatí i entre els segles XI-XII ja s'escrivia pero la gent va anar canviant aquesta llengua al pas del temps fins que va arribar a parlar-se el catalá.

- Fa molts anys a Catalunya es parlava el llatí. Van venir els romànics i van imposar la seva llengua. Com lo que parlaven ja no era llatí, van anomenar a aquestes llengües: llengües romàniques.