dijous, 7 de febrer del 2008

La mà dissecada-II

Vaig a intentar resumir de què va el conte de "La mà dissecada". A veure si me'n surto millor que els meus alumnes...

És un noi, en Pierre, que un bon dia es presenta a casa d'uns amics amb una mà dissecada que ha comprat a un bruixot. Resulta que aquesta mà pertanyia a un home que havia matat la seva dona i al capellà que els havia casat. Un dels amics d'en Pierre li aconsella que es desfaci d'allò tan horrosós perquè, tal com li diu ell, "Qui ha matat, matarà".

Òbviament el noi no li fa cas, s'emporta la mà a casa seva i decideix posar-la penjada al timbre de la porta, per així espantar els creditors que el vagin a veure. A mitjanit, sent que truquen a la porta, però quan pregunta qui hi ha, ningú no respon, així que ell suposa que algú li ha fet una broma i se'n torna a dormir.

Al propietari del pis on viu no li fa cap gràcia que tingui la mà allà, així que li ordena que la tregui de seguida. En Pierre l'agafa i la posa a la seva habitació. L'endemà al matí, el seu servent el troba estirat al llit, en estat de shock i amb cinc dits marcats al coll. La mà ha desaparegut.

Al Pierre el porten al manicomi i allà, en lloc de millorar, empitjora amb els dies. Comença a cridar demanant ajuda i dient que un espectre el persegueix i que l'està escanyant. Poc després cau mort a terra.

Quan el van a enterrar, al mateix lloc on caven la seva tomba hi troben un taüt, dins del qual hi ha el cos d'un home al qual li falta una mà, i la mà dissecada al seu costat. Al pobre Pierre l'enterren una mica més enllà.



1 comentari:

Gatsaule ha dit...

M'agrada aquesta idea de posar una ma dissecada com a picaporta, hauré de pensar alguna estratègia semblant !