dijous, 31 de gener del 2008

La mà dissecada

De què va el conte de Guy de Maupassant "La mà dissecada"?

- Doncs es un home que troba una mà dissecada i li ensenya a un senyor que la trata malament diu que no fa res i l'home es mort.

-Es un home que col·lecciona reliquies. I compra una ma dissecada per espantar a la gent que ve a demanar els impostos. I un li comença a dir que si no li fa fastig que pot ser de vritat. Ell so pren en broma, I un dia s'el troban a casa seva mort amb una marca al coll de una mà. I al enterrarlu trobe un home que no te mà.

- Que la mà dissecada dona sort.

(Aquest no s'ha llegit el text ni per casualitat)

- Un home que te una mà dissacada de timbre.

- Representa que un señor obté una má d'un mort que en vida havia sigut un criminal. La ma està maleída i mata al señor que l'havia obtingut, i a l'enterrament, on el volen enterrar, es troben amb un cadàver amb la mà dissecada.

- Un home que compra una mà dissecada que li concebrà 3 desitjos. Però la mà era d'un mag maligne. Llavors va voler matar a aquest home i als seus amics per venjar-se de què l'havien comprat. Un cop morts ofegats, la mà va tornar a la tomba del seu amo (el mag) i descansa en pau.

(La mà de la llàntia o el geni dissecat?)

- Va sobre un noi que es porta una mà dissecada de la India. I la mà dissecada la va colga a la porta de la seva casa i per la nit la mà dona golpets a la porta. I aquesta mà a l'altra dia no i era i va sortir al periodic, que van averi algunes morts, per estrangulament d'una mà.

- Va d'un home que li compra una mà a un venedor ambulant i al comprador li passen una série de coses molt estranyes i es mor.

- Un home va trobar una má dissecada un dia que hiera amb tots els seus amics és va morir.

- Doncs tracta de un noi, que fa un viatge a Normandia i porta una mà disecada, que l'intenta matar, i el fa tornar boig, perquè la mà vol recuperar al seu amo. Louis, el noi acaba morint, i la mà regresa al seu amo.

(El noi es diu Pierre, no sé d'on deu haver sortit aquest Louis...)

- Va de un noi que es compra una mà dissecada. Ell la col·loca a la porta i als seus amics no li fa cap grácia. Despres la col·loca a la porta de la seva habitació pero al pas de dos dies, troben al noi amb cinc dits marcats al coll i amb estat de xoc.
Ningú no sospita res, ni la policia, pero al final la mà es portada a la tomba del seu veritable cadaver i així ja no intenta matar més.

- El conte tracta d'un noi que estan en una festa li porten una mà dissecada. Els seus amics li diuen que la llençi ja que aquesta mà era d'un asesi i si a matat, ho pot tornar a fer. Ell no els i fa cas i se la queda, la penja a la campana de la porta.
Una nit l'ataquen, quan es lleva te la marca de la mà al coll, la seva serventa sel troba mig ofegat. Ell els i diu que a sigut la mà, però els seus amics no el creuen i el desideixen portar al cicoleg.
Al cap d'uns dies ell apareix mort. En la tumba on l'enterren, al seu costat está enterrrat un homa que no te ma.

(M'encanta això del "cicoleg", no ho hauria imaginat mai!)

- Es un noi que va a una festa i ensenyar una mà que ha comprat i diu que es la de un assesí, i li diuen que vagui en conta que pot tornar a matar. La deixa al pom de la porta aixi quan vingui el noi de l'alquiler no voldra picar. Llavors be el de l'alquiler i li diu que la tregui d'allí que fa fàstig i la posa a la tauleta i al dia següent se'l troben amb una marca al coll com si fos d'una mà i no se'l creuen i el porten a un manicomi. El visiten als seus amics i no es creuen el que li diuen i al dia seguent està mort, el van anterrar i al costat està un home sense mà, enterrant al amic i a la mà.

- El conte va d'un home que estava fent festa a casa seva amb uns amics i els hi va ensenyar una mà que havia comprat en un mercat, un amic li va dir que vigilés perque si ja havia matat abans, ara també ho podria fer. L'home la va penjar com pom de la porta de casa seva, perquè quan el senyor de l'alquiler anés i la veies no aniria. Un dia va trucar a la porta i al obrir no hi havia ningú, i al dia següent va apareixer en estat de xoc amb la marca de cinc dits al seu coll. El van portar a un manicomi. Els seus amics el van anar a visitar i l'home els hi deia que una mà el perseguia i el volia matar. No se sap com, però ba passar un temps i l'home va morir i al enterrar-lo al costat estava enterrat un assessi que li faltava una mà, li van tornar la mà i a l'altra home el van enterrar al seu costat.

- Un grup d'amics queden per parlar i un d'ells porta una ma dissecada que la havia robat a un bruixot que era d'un criminal i al final aquesta ma acaba fent-lo tornar boig i acaba morint i l'enterren al costat de la tumba del criminal de qui era la ma. Deien que la ma mataba als veins d'aquest home perquè volia tornar al seu amo i al final ho van aconseguir.

- És un noi que troba una mà dissecada de un mort. Se la queda per a ell, els seus amics l'abissan de que es d'un asesi que a mata a moltes persones. A ell li dona igual i la posa en la porta de timbre perque la gent no vagi a trucar gent que li deu diners. Truquen a la porta i no hi ha ningu, li van dir que treies la má de la porta perque la gent li donava fastic i no anava a trucar. La va agafar la mà i la va posa a la seva habitació. La policia va anar a casa del noi i estava estirat en el llit amb la marca de la mà en el coll el noi no estaba mort estaba com inconsient o marejat. Van a fer la tumba i sen van encontra el asasi sense la mà que li faltava i el van enterrar al costat del asasi.

- De un home que es troba una disecada, que es d'un mort, que era un asesi. Se la endú a casa, despres se la ensenya a la gent i quan torna a casa se la posa com a pica-porta. A la nit sen va a mirar si encara estaba la mà, pero no estava. Quan s'en va anar a dormir al llit algo l'intenta d'ofegar. Al matí s'el van trobar exaust pero no mort i van veure la marca vermella d'una mà. Un senyor ja va dir que si la ma de un asesi la te algu la voldra recuperar com sigui, i si fa falta tornara a matar. Al final es mor i avans d'enterrarlo a ell enterren la ma del mort am el mort i despres a ell al costat.

- Comença en una casa, que hi havien 5 persones, de sobte apareix un altre que venia d'un viatje i portaba una ma disecada que s'abia trobat. Tenia un aspecte orrible, els seus amics li deian que podia ser perillos.
Despres de tot aixo, sen va anar a se casa, i quan s'abia adormit, ell estaba molt tranquil. Pero al matí seguent, van anar a visitarlos els seus amics i estaba mort.
Es van donar conte de que abia sigut la ma i la van enterrar.

- Doncs que un senyo per fer una broma agafa una mà dissecada d'un assesi se la posa en el maneg de la seva porta per espantar i fer broma i al cap d'un temps la mà s'escapa del pom i el amic del protagonista troba el seu amic al llit estirat i amb una marca al coll. Ningu es creu lu que diu el protagonista i el cap d'un temps torna a pasar pero el matan de debó i l'enterren junt el dueñu de la mà dissecada.


Ja sé que alguns textos són una mica llargs, però crec que val la pena posar-los, perquè són els "millors"
No cal dir que l'ortografia no és meva...

Apa, després de llegir això, a veure qui és capaç d'explicar de què va la història!!

3 comentaris:

Selene ha dit...

Per cert, que quedi clar, s'escriu ASSASSÍ!!

Gatsaule ha dit...

Ara feia dies que no et podia llegir, però veig que continues en forma ! Has posat la història real ? Tinc curiositat...

Selene ha dit...

Doncs encara no, a veure si aquesta tarda tinc temps i poso un resum del conte...