dimarts, 24 de juny del 2014

Pi del Perillo (Alfara de Carles)

Declarat Arbre Monumental: l'any 2000
Propietari: R. Gas Piñol
Terme municipal: Alfara de Carles (Font de Perera, prop del xalet de Rapons)
Coordenades UTM ED50 (m): X 284706  Y 4531063
Alçària total: 9 m
Volt de canó: 4,6 m
Capçada mitjana: 19,5 (?) m
Edat estimada:

Probablement es tracta del pi més curiós que hem vist fins ara, ja que gairebé des de terra, el seu tronc es ramifica en diverses besses i aquestes, a causa del propi pes, han anat creixent en horitzontal en lloc de vertical, donant-li a l'arbre un aspecte fantasmagòric. S'han fet treballs d'acondicionament, amb puntals i cables, per reforçar aquestes grans branques i evitar que es trenquessin pel pes.

Pi de Perillo (juny de 2014)




Hi ha diverses maneres d'arribar fins al Pi, però nosaltres vam decidir ser una mica il·legals i arribar-hi amb cotxe agafant la pista que va paral·lela al canal de Xerta-Sènia, on hi ha un cartell a l'entrada d'accés restringit als membres de la Comunitat de Regants del Canal. Com que l'obra està feta, però en desús, vam decidir saltar-nos dissimuladament la restricció i avançar per la pista, molt en compte de no acabar dins el canal (que no té aigua, però la séquia hi és igualment). Passat el quart pont sobre el canal, creuem a la banda dreta i agafem una pista que surt en ascens en aquella banda.

 
Anirem seguint la pista principal, ignorant bifurcacions, fins que, després d'una corba molt pronunciada a l'esquerra, trobarem una pista secundària a mà esquerra que ens portarà en pocs minuts als peus del formidable Pi. Aquest últim tros el vam fer a peu, ja que la pista principal està en molt bon estat (o ho estava quan hi vam ser), però aquesta altra pista no té tan bona pinta.