dissabte, 16 de maig del 2009

La culpa de tot la tenen els...

Fa dies que a l'institut estem sorpresos, indignats i, sobretot, molt indecisos. El motiu és la nova idea de la Generalitat (brillant, com tantes altres de les que han tingut durant aquest curs) que ens va fer arribar la nostra estimada inspectora.

La novetat afecta els mítics exàmens de suficiència, aquells que es fan a finals de juny, quan un ja té les notes i sap quantes matèries ha suspès i té una enèssima oportunitat per intentar aprovar-les d'una vegada per totes fent un examen de mínims i etc., etc. Aquells dies en què només volten per l'institut aquells que no han fet ni brot durant la resta del curs, que han de venir a fer exàmens mentre la resta dels seus companys poden anar assaborint ja les llargues vacances que tenen per davant.

De fet, a principis de curs ja ens va arribar una avançada d'aquestes novetats. Resulta que aquest curs ja no es faran "exàmens de suficiència", sinó "exàmens extraordinaris", als quals tothom es pot presentar, tant aquells que tenen la matèria suspesa com aquells que estiguin interessats en millorar la seva nota final. Això vol dir que, suposant que tots, tots, s'hi presentessin, algú com jo tindria tan sols una tarda per corregir tots els exàmens i tenir les notes preparades per al dia següent! Afortunadament, seran pocs els qui s'hi presentaran...

Aquí ja hi trobem el primer dilema: com nassos ha de ser aquest examen? Fàcil pels qui no aproven? Difícil pels qui vulguin pujar nota? Dos exàmens amb diferents nivells? O bé un sol examen amb diferents preguntes classificades segons la seva dificultat? Sigui com sigui, un caos, vaja.

Ara, fins aquí, tot i no veure-ho del tot clar, hi estic d'acord: tots tenen dret a millorar la seva nota, tant aquells que volen passar d'un insuficient a un suficient com els qui volen passar d'un notable a un excel·lent.

Però resulta que això no és tot, perquè la senyora inspectora va fer saber al nostre senyor director que aquest any, durant aquesta setmana d'exàmens de suficiència, els noiets que ho tinguin tot aprovat no podran començar encara les seves vacances, sinó que hauran de venir igualment a l'institut, encara que no tinguin cap examen per fer!! Algú em pot explicar QUÈ PUNYETES SE SUPOSA QUE HEM DE FER AMB ELLS?!

Si encara no havia quedat prou clar que l'institut servia de guarderia, amb aquestes novetats ja no hi ha ningú que en tingui cap dubte, perquè està clar que els fan venir només perquè els pares no es queixin perquè els seu fillets comencin massa d'hora les vacances d'estiu. D'acord, però nosaltres NO SOM UN ESPLAI.

Així doncs, què hem de fer? Fer classes "normals" quan ja fa dies que tenen les seves notes finals? Ja us dic ara que per molt bona voluntat que s'hi posés, això és IMPOSSIBLE. Posar-los pel·lícules tot el sant dia? Fins i tot ells se'n cansarien aviat. Organitzar tallers o similars? Serà que no tenim prou feina amb les avaluacions finals que encara ens haurem de dedicar a buscar maneres de tenir entretinguts els noiets durant tres o quatre dies! A més, qualsevol activitat que es pugui preveure ha de tenir en compte que durant aquests dies alguns sí que estaran fent exàmens, així que no es pot organitzar cap campionat de res, ja que cada hora hi haurà nanos diferents.

Total, que deixaré d'escriure, perquè quan més hi penso més augmenta el meu mal humor. Som un CENTRE EDUCATIU, no una GUARDERIA i si volen que fem les funcions d'un esplai, que ens posin els mitjans necessaris i ens diguin com c... se suposa que ho hem de fer, perquè jo no en tinc ni idea!!

3 comentaris:

Agrupació de monitors del lleure ha dit...

Nosaltres també estem molt indigants, perquè els metres ens traieu la feina!!!

I evidentment les vacances han de ser més llargues que nosaltres també hem de menjar!!

Bebe y lucha!

Selene ha dit...

Totalment d'acord!! ;-D

Lacasadeel ha dit...

Ah, creia que feia temps que tenies clar, i això d'ara ho confirma, què eren els instituts: aparcaments per a nens

Temps al temps i veurem com els dies de Nadal també s'obre o a les vacances d'estiu al 100%, que hi ha qui treballa a l'agost i ningú aguanta a casa seva ni a la del veí aquesta "canalla", je!