dilluns, 16 de desembre del 2013

Arbres Monumentals de la Ribera d'Ebre

A la comarca de la Ribera d'Ebre hi trobem tan sols tres Arbres Monumentals, que podem visitar tranquil·lament en un sol dia:

- Pi de cal Pino (Palma d'Ebre)
- Mata de Darmós (Tivissa)
- Pi de Montbrió (Flix)



4 comentaris:

Bàsquet MdR ha dit...

Hola!

Acabo de descobrir el teu blog i ha estat una meravella.

Fa molts anys que sóc aficionat als Arbres Monumentals, de petit ho vaig compartir amb els meus pares i germana i de fa uns anys, i beneficiant-me d'Internet i de la facilitat per trobar més informació, com també dels gps (jejeje), he continuat la recerca amb la meva parella.
De fet fa molt temps que vull iniciar un recull com el que fas al teu blog, tenim fotografies increïbles i m'agradaria compartir-les, però per mandra i altres ocupacions mai trobo el moment.
M'ha encantat llegir els escrits sobre cada arbre i la crònica de la visita (molt pràctic i ben explicat, sense embuts), i també veure que heu tingut moltes de les anècdotes o imprevistos que nosaltres també hem tingut (la selva que rodejava l'Alzina de la Coma, la masia tancada i barrada de Masgrau, el camí tortuós per arribar al Suro de Can Magre (se'ns va quedar l'Ibiza amb dues rodes penjant), aquells dies de... entrem o no entrem? i si s'enfaden?... i les sensacions de meravellar-se davant el Roure de la Senyora o lamentar l'estat de l'entorn d'alguns altres arbres que mereixen un tracte més respectuós per part de tothom.

Bé, suposo que se'm nota la passió que sento pels Arbres Monumentals, i la veritat és que m'ha fet molta il·lusió veure gent que ho comparteix... és un vici oi que sí?

Et deixo el meu correu per si teniu previst visitar més arbres recentment i per casualitat us puc ajudar (normalment guardo les coordenades dels més difícils, de vegades no concorden del tot amb les de Gencat).

A les fitxes dels arbres de la Generalitat hi ha algunes fotos que els he enviat, perquè vaig veure que no en tenien o eren fotos de poca qualitat.

Molt content de trobar un blog amb aquesta temàtica i tant complet!

A reveure!

Miquel Sánchez (Molins de Rei)
msanc625@xtec.cat

Selene ha dit...

Quina il·lusió llegir el teu comentari...més que res, perquè confirma que no som els únics bojos que anem pel país a la "recerca i captura" d'Arbres Monumentals!

Nosaltres fa tot just un any que vam començar aquesta afició, quan a l'Espai Terra van parlar dels Arbres Monumentals i vam descobrir que, casualment, sense saber-ho, ja n'havíem fotografiat més d'un. A partir d'aquell moment vam decidir que ja tindríem una excusa per ocupar els caps de setmana, fer alguns quilòmetres recorrent Catalunya i, de passada, de tant en tant, fer també alguna excursioneta.

Sóc conscient que la web de la Generalitat conté alguns errors, sobretot en les dades de localització dels arbres. Nosaltres no fem servir GPS, així que em limito a copiar les coordenades que ells donen, malgrat que sé que algunes no són correctes. Per això intento posar jo mateixa el mapa (gràcies a Sant Google Maps, que ens protegeix i ens guia en el nostre camí cap a la llum) marcant el lloc exacte on hem trobat l'arbre i el camí per a arribar-hi. A la web també hi trobem a faltar informació que indiqui quins arbres són accessibles i quins no, perquè n'hi ha més d'un que es troba dins de finques privades on, òbviament, no es pot entrar lliurement. Com en el cas de Masgrau, fa una miiica de ràbia donar voltes i voltes per localitzar el lloc i trobar-se, com dius, una masia "tancada i barrada" amb un clar "prohibit passar" als nassos!

Jo també he enviat més d'un missatge a la Generalitat, amb algunes imatges i també comentaris especificant els errors que he anat detectant. Fa alguns mesos d'això i encara espero resposta, així que vés a saber si algú se'ls ha mirat.

Fent un recompte he descobert que portem "tatxats" més de vuitanta arbres! D'alguns encara no n'he pogut fer la fitxa, però tot arribarà. Ara mateix, la feina no em deixa molt temps lliure per dedicar-me al blog ni molt menys per recórrer quilòmetres amunt i avall, així que tinc el tema una mica aturat, però continuarem avançant!!

Unknown ha dit...

Enhorabuena Selene por tu gran trabajo.Yo soy un gran aficionado a los arboles singulares y valoro tu dedicacion.Muchas gracias.

Selene ha dit...

Moltes gràcies!