dissabte, 8 de gener del 2022

Llistat d'Arbres Monumentals catalogats per la Generalitat

Fent un cop d'ull al llistat que apareix al portal web d'Arbres Monumentals, detecto que hi han desaparegut alguns dels arbres que abans hi apareixien, com és el cas dels arbres del Jardí Botànic Històric de Barcelona (de fet, al desaparèixer aquests arbres, ha acabat desapareixent de la llista tota la comarca del Barcelonès), que, malgrat la proposta que se'n va fer, no van arribar a ser qualificats oficialment com a Monumentals. 

El mateix ha passat amb altres arbres d'altres comarques, que tampoc han arribat a obtenir la catalogació de Monumentals i, per tant, han estat exclosos del llistat. 

Permeteu-me, però, que jo els segueixi mantenint presents en el meu blog, ja que encara que oficialment sembla que al final no han merescut tenir la seva placa identificativa, no per això deixen de ser exemplars que es mereixen que els fem una visita.

Quan tingui més temps lliure ja faré el meu llistat més ben fet, deixant clar quins apareixen al catàleg de la Generalitat i quins no. Si no, a l'inici us he posat l'enllaç a la pàgina oficial dels Arbres Monumentals, perquè ho pugueu comparar vosaltres mateixos.