dilluns, 10 d’agost del 2015

Pi Gros de Mestres i Pi del Baró (Vilallonga del Camp)

Declarat Arbre Monumental: 1997
Propietari: J. M. Mestres Solé
Terme municipal: Vilallonga del Camp
Coordenades UTM ED50 (m): X 350241  Y 4563453
Alçària total: ? m
Volt de canó: ? m 
Capçada mitjana: ? m
Edat estimada: plantat el 1898
 
L'any 2008 aquest arbre va estar a punt de ser talat perquè pel lloc on es troba hi volien fer passar una línia elèctrica. El poble es va bolcar en la protecció del seu pi centenari i van aconseguir que es modifiqués uns metres el traçat de la línia i d'aquesta manera el pi no se'n veiés afectat. Actualment es troba rodejat de cables elèctrics, però el Pi Gros segueix brillant amb esplendor.

Pi Gros de Mestres (agost de 2015)

Per trobar-lo, el més senzill és que anem seguint, des de dins del poble, els indicadors del "Camp de futbol", que ens portaran cap a les afores del nucli urbà. Just passat el camp (que es troba força abandonat), s'acaba l'asfalt i comença la pista de terra, que anirem seguint uns metres fins que trobarem davant nostre el gran pi.


A la mateixa població de Vilallonga del Camp, a la carretera que va cap a la Selva del Camp, hi havia un altre pi espectacular, el Pi del Baró, però el 2001 li va caure un llamp a sobre que el va deixar ferit de mort; el 2008 les seves restes van caure a terra i ja pràcticament no se'n conserva res.