diumenge, 7 de juliol del 2013

Una de Monumental!

Ara fa uns mesos, amb el Mohawk hem afegit una nova afició a la nostra llista per tenir els caps de setmana ocupats: anar a la "recerca i captura" dels Arbres Monumentals de Catalunya.

Aniré posant per aquí algunes de les troballes que hem fet, seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya, que és l'organisme que otorga el títol d'Arbre Monumental a aquells arbres o arbredes que per la seva edat, les seves dimensions o característiques peculiars s'han guanyat el qualificatiu de "Monumentals". N'hi ha uns 250 escampats per tot el territori de Catalunya, així que tenim feina per estona!

Començaré la meva llista particular amb els exemplars que ens queden més a prop de casa. Si voleu saber si hi ha algun arbre protegit, sigui Monumental (AM), d'Interès Comarcal (AC) o d'Interès Local (AL)  a prop de casa vostra, podeu fer un cop d'ull a aquest llistat. 

El Barcelonès és l'única comarca que no té declarat cap arbre com a Monumental, que no vol dir que no tingui arbres interessants, sinó que, almenys per ara, cap ha estat declarat oficialment com a Monumental. 

El Maresme, ara mateix té cinc arbres amb la declaració d'Arbre Monumental:

- Alzina de can Rosselló (Alella)
- Garrofer de Montcabrer (Cabrils)
- Gatell de can Arenes (Dosrius)
- Alzina de can Farrerons (Dosrius)
- Cuprés de can Figueras (Premià de Dalt)


Anem per parts...