dimecres, 24 de juliol del 2013

Castanyer de les Nou Branques (Viladrau)

A la població de Viladrau, a part de molta aigua i unes vistes envejables del Matagalls, hi podem trobar multitud enorme d'arbres espectaculars de totes menes, sobretot avets, i entre tots ells cinc arbres declarats com a Monumentals. D'aquests cinc arbres, quatre (dos avets i dues sequoies) es troben dins la casa pairal del Noguer, així que el seu accés és restringit; el cinquè (que, de fet, incomprensiblement encara no és oficialment Monumental, tot i que és el més gros que hem vist fins ara) és un espectacular castanyer, el Castanyer de les Nou Branques, potser un dels arbres més coneguts del Montseny.


Quan nosaltres vam visitar Viladrau, anàvem amb el temps una mica justet, així que vam deixar el tema Noguer per un altre dia i ens vam acontentar en fer el breu recorregut, d'una horeta aproximadament, des des del centre del poble fins al castanyer i tornar. El recorregut va per pista forestal (a no ser que agafem una variant no tan còmoda) i està molt ben senyalitzat, així que no té pèrdua.


Declarat Arbre Monumental: previst
Propietari: 
Terme municipal: Viladrau (prop de la masia de la Vila)
Coordenades UTM ED50 (m): X 449720  Y 463601
Alçaria total: 24,5 m
Volt de canó: 7,35 m
Capçada mitjana: 18,2 m
Edat estimada:

Malgrat que el castanyer s'anomena "de les Nou Branques", actualment només en té vuit, ja que una  de les branques més grosses que tenia va caure l'any 1987 per un fort cop de vent. De les altres branques que queden no totes elles donen fruit, però la resta sí. Nosaltres el vam anar a visitar a finals de juliol, així que no hi vam trobar ni les pellofes.
 
 
 
Castanyer de les Nou Branques (juliol de 2013)
El més curiós del cas és que el castanyer està envoltat, a mode de sentinelles, de tot un conjunt d'altres castanyers que bé podrien merèixer, per si mateixos, el qualificatiu de Monumentals.

 
 
 

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Encara recordo una vegada, a la tardor, en una caminada per un bosc de castanyers amb el vent que feia caure castanyes contínuament...., i que vam acabar traient el paraigües per poder passar-hi amb una certa calma!

Selene ha dit...

Aquesta experiència encara no l'he viscut mai!! jejeje