dimecres, 10 de juliol del 2013

Alzina de can Farrerons (Dosrius)

Declarat Arbre Monumental: 1988
Propietari: M. Pujol Bachs
Terme municipal: Dosrius (can Farrerons)
Coordenades UTM ED50 (m): X 453828  Y 4608880
Alçaria total: ?
Volt de canó: ?
Capçada mitjana: ?
Edat estimada: uns 100 anys

Per arribar a la masia de can Farrerons (o Ferrerons, no ho tinc massa clar) hi ha diversos camins. Com que a nosaltres això d'aparcar el cotxe, baixar, fer la foto, tornar al cotxe i marxar no ens convenç gaire, vam triar l'opció de fer un mig, mig: Agafar la carretera que va cap al Santuari del Corredor, deixar el cotxe en un descampat al costat d'uns camps sembrats i anar caminant fins a can Farrerons vint minutets per pista.


Voltant per Internet podeu trobar moltes altres opcions d'arribar-hi, a peu o en bicicleta, passant per les diverses pistes, visitant altres masies interessants de la zona i, fins i tot, arribant fins al santuari del Corredor.

Alzina de can Farrerons (desembre 2012)
 

De fet, nosaltres, per acabar de completar el matí, vam agafar el cotxe, vam seguir la carretera i vam anar fins al Corredor, però no ens vam aturar allà, sinó que vam seguir avançant en direcció Vallgorguina, per passar a veure el dolmen de Pedra Gentil, molt més net i arregladet del que l'havíem trobat anys enrere.


Finalment, el cinquè arbre declarat Monumental a la comarca del Maresme, el Gatell de ca n'Arenas va morir l'any 2005 i pràcticament no en queden restes. No en tinc massa més informació.