divendres, 12 de juliol del 2013

Roure del Giol (Castellcir)

Declarat Arbre Monumental: 1991
Propietari: J. i L. Gros Pujol
Terme municipal: Castellcir (Santa Coloma Sasserra)
Coordenades UTM ED50 (m): X 430970  Y 4627312
Alçaria total: 17 m
Volt de canó: 4,25 m
Capçada mitjana: 20,7 m
Edat estimada:

Al Roure del Giol, anomenat d'aquesta manera perquè es troba al costat del mas Giol, davant de l'església romànica de Santa Coloma Sasserra, a Castellcir, s'hi pot arribar fàcilment amb cotxe, aparcant pràcticament sota l'ombra del gran roure.

Roure del Giol (maig de 2013)  






















































Església de Santa Coloma Sasserra

Roure del Giol (abril de 2021)

Per arribar-hi s'ha d'anar seguint la carretera que porta a Castellcir (B-1310), però sense entrar al poble, seguir la carretera fins que es converteix en pista de sorra perfectament transitable. Uns quatre quilòmetres seguint la pista, trobarem un pal indicador de l'església, allà hem d'agafar el trencall a mà esquerra i enfilar-nos fins a trobar el roure al nostre davant.


Aprofitant la nostra visita a Castellcir, a part del roure, aquell mateix dia vam anar a visitar també un altre atractiu de la zona, aquesta vegada a peu: el castell de la Popa, un castell medieval del segle X, del qual se'n conserven sobretot les parets exteriors, situat sobre una roca que recorda la popa d'un vaixell, motiu pel qual se'l coneix amb aquest sobrenom.


Actualització: Deu anys més tard de la nostra primera visita a la zona, ens hi acostem novament, però aquesta vegada en plena tardor, per poder contemplar tota la seva diversitat cromàtica. Prop del castell de la Popa hi ha la fageda de la Sauva negra, que també es mereix fer-hi una visita. Us en deixo algunes imatges, del castell de la Popa, de la fageda de la Sauva negra i, només faltaria, del roure del Giol preparant-se ja per hivernar.

Castell de la Popa (novembre de 2023)





Roure del Giol (novembre de 2023)



3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Algun dia et presentaré al "jefe" de tot el tema dels arbres monumentals, estarà encantat de veure que hi ha algú que aprecia la seva feina!!

Selene ha dit...

:-D

Vicenç ha dit...

Un lloc paradisíac. Recomano visitar-ro per mil raons si us agrada la natura.