dijous, 2 de gener del 2014

Canvi radical de paisatge

El dia següent, 27 de desembre, vam tornar a anar d'excursió (què més podíem fer a l'illa?), però fent un canvi radical en el paisatge: vam passar d'un dia ben assolellat a caminar sota la pluja (molt feble, això sí, però pluja igualment); d'anar per una zona volcànica sense vegetació a trobar-nos ben bé al mig de la selva. Era el moment de conèixer la laurisilva.

Vam decidir fer el recorregut del Cubo de la Galga, que va des de la caseta d'informació que trobarem a la carretera LP 1, a Puntallana, al nucli de la Galga, fins al mirador de la Somada Alta. És un recorregut d'uns tres quilòmetres ben senyalitzat (més tres de tornada) en suau pendent, que passa, després de la pista inicial, pel costat del barranc de la Galga i acaba en una altra pista que porta fins al mirador. 


Aquella mateixa tarda, quan ja no plovia, vam passar a fer una visita ràpida a la capital, Santa Cruz.





I després del nostre habitual dinar amb pa de motlle, ens en vam anar fins a Belmaco, a veure les restes dels habitatges dels antics pobladors de l'illa, prehispànics, els benahorites, i els petroglifos que van deixar esculpits per tot arreu amb figures geomètriques, semicercles, espirals, etc., que encara no se sap del cert què podien significar ni per quin motiu els feien.