divendres, 3 de gener del 2014

Ara toca el sud

El dissabte 28 vam anar a la zona sud de l'illa, a Fuentcaliente, a veure els seus fars i les salines. Allà s'hi va produir l'última erupció que ha tingut lloc a l'illa de La Palma, la del Teneguía, el 1971, que gairebé va sepultar les salines i el far (moitu pel qual es va construir el far nou al seu costat), i va canviar radicalment la fesomia de la zona sud de l'illa. Actualment, les salines segueixen en funcionament fent servir un sistema tradicional d'extracció de la sal marina. Comparteixen l'espai amb grans extensions de plataneres que ocupen la zona més pròxima al mar, així com les vinyes d'on surt el vi de malvasia.










Just acabada la visita a les salines, quan ja havien recorregut la carretera entremig de les plataneres i arribàvem a dalt dels grans penya-segats, aleshores sí va començar a ploure com no ho havia fet fins aquell moment. Després d'una setmana a dieta de Bimbo, dissabte vam decidir que ja era hora de fer-nos un regal, així que, carretera amunt, vam acabar retornant al mirador de la Concepción, al costat de la qual hi ha un restaurant, Casa Osmunda, on vam dinar com uns reis mentre vèiem per la finestra la pluja i el vent que feia a fora. A la tarda, migdiada a l'hotel i vagància extrema fins a l'hora de sopar, que ja tocava.

2 comentaris:

Pere de can Peret ha dit...

M’imagino la foto del far, amb el terraplè del darrera avançant amb les roques foses...Buff!
Felicitats per l’escapada!

Selene ha dit...

Sí! Devia ser espectacular!! De fet, el segon far el van construir a corre-cuita pensant que els tremolors que hi va haver abans de l'erupció farien caure el far vell. Ja veus, de moment s'aguanta perfectament bé.

Els rius de lava sempre són espectaculars, perquè veus perfectament el seu recorregut. Si ho mires amb les imatges de satèl·lit del Google Maps encara es veu millor que de poc els va anar al far i les salines!!