divendres, 25 de gener del 2019

Puig Rodó (Moià)

Quan fa uns anyets ja amb el Mohawk vam iniciar la nostra particular col·lecció de cims comarcals (que, ara per ara, tenim força aturada), el Puig Rodó ni tan sols hi apareixia. No perquè el puig no existís, sinó perquè el que encara no existia era la seva comarca, el Moianès. 

Així doncs, ja era hora d'incloure'l a la llista i, ja que ens hi posàvem, anar a fer-li una visita personalment.

Com que el recorregut ja està ben explicat en altres pàgines web, en lloc de repetir la mateixa informació us redirigiré al wikiloc que vam anar seguint nosaltres aquell dia i que ens va permetre arribar al cim del Puig Rodó (i poder afegir un "cromo" més a la nostra col·lecció), contemplar el dolmen que hi ha molt a prop. passar pel costat de l'Observatori astronòmic de Montjoia i retornar a la bonica població de l'Estany, amb el monestir romànic de Santa Maria de l'Estany, fundat l'any 1080.
Vistes de Sant Llorenç i Montserrat
Puig Rodó

Desviament per pujar al cim del Puig Rodó
Vistes des del Puig Rodó
Caseta que hi ha al cim...tot i que no sabem què hi deu haver dins
Dolmen del Puig Rodó
Observatori Astronòmic de Montjoia

Companyia que vam trobar fent camí
Font de Canaleta
 

Santa Maria de l'Estany
 

Una excursió assequible, pràcticament tota ella per pista forestal planera i en molt bones condicions (vaja, que es podria fer en cotxe, però perdria tota la gràcia), que val la pena fer, tot i que potser tampoc caldria fer-la a -2º com vam fer nosaltres.