dimarts, 22 de juliol del 2014

Aigüestortes

Segon dia de vacances i canvi radical de registre. Si el primer dia ens vam dedicar a enfilar-nos per la paret, el segon dia el vam ocupar buscant els arbres monumentals de la comarca. Dels cinc arbres que hi ha a l'Alta Ribagorça, quatre es troben dins del parc nacional d'Aigüestortes i es poden veure tranquil·lament tots quatre en un matí si se sap a on trobar-los. Nosaltres anàvem amb el GPS per localitzar-los, ja que els avets es troben al mig del bosc, amagats entre altres avets també força vistosos, però ni amb l'aparell a la mà vam arribar a trobar-los tots. 

Total, que dels quatre arbres que buscàvem aquell dia (un pi, dos avets i uns grèvols), tan sols en vam trobar dos amb seguretat (amb les seves plaques identificatives corresponents), el tercer no estem segurs d'haver localitzat l'arbre pertinent (tot i que sospitem que no...) i els grèvols ens van semblar impossibles de trobar. Resultat: 2 de 4. Una llàstima, perquè vam marxar amb la sensació d'haver fracassat, tot i haver passat el matí en un dels llocs més bonics que hem visitat. Dels Pirineus en coneixem ja bastants llocs, però mai deixa de sorprendre'ns, te'ls miris per on te'ls miris són espectaculars.


Per accedir al Parc s'ha d'anar a Boí i agafar un taxi que ens deixarà a la caseta d'informació del parc. No s'hi pot anar en cotxe particular, així que o bé s'agafa el taxi (5,10€ el bitllet) o es camina des de l'últim pàrquing a on podem arribar (cal sumar una hora llarga de caminada més, llavors).