diumenge, 1 de setembre del 2013

Arbres Monumentals del Vallès Occidental

La comarca del Vallès Occidental ha tingut recentment noves incorporacions. Així doncs, ara mateix disposa de sis Arbres Monumentals:

- Alzina de Can Pedró (Palau de Plegamans) - morta el 2004
- Roure del Parc de ca n'Oriol (Rubí) - mort el 2010
- Pi de les Quatre Besses del Dalmau (Sant Llorenç Savall)
- Pi d'en Xandri (Sant Cugat del Vallès)
- Roure Gros del Golf (Sant cugat del Vallès)
- Plàtan del Castell de Mogoda (Santa Perpètua de Mogoda)



Pi de les Quatre Besses del Dalmau

Declarat Arbre Monumental: l'any 1988
Propietari: Carles Dalmau i Gorina
Terme municipal: Sant Llorenç Savall
Coordenades UTM ED50 (m): X 420118  Y 4612402
Alçaria total: 28 m
Volt de canó: 4,4 m 
Capçada mitjana: ?
Edat estimada:

Malgrat que passa una pista forestal molt a prop del pi, nosaltres vam decidir fer una petita excursioneta lleugera per anar-lo a veure, recorrent el torrent de les Arenes cap amunt. Vam deixar el cotxe molt a prop de l'ermita de la Mare de Déu de les Arenes i ens vam dirigir cap al torrent, que durant molta estona anava paral·lel a la carretera B-124. Més endavant, torrent i carretera se separen i d'un revolt de la carretera neix una pista forestal, que des de l'inici anirà també paral·lela al torrent (de fet, si no volem passar pel torrent, hi podem anar per la pista, més còmode, però menys interessant).

Uns quants metres més amunt, trobarem una unió entre torrent i pista i ara sí, haurem de deixar el torrent i continuar per la pista forestal. El pi es troba enmig de l'arbreda, així que fàcilment li podríem passar pel costat sense veure'l, ja que no està al costat del camí. De totes maneres, si estem una mica atents, de seguida veurem, a la nostra esquerra, les tres besses del pi (la quarta està escapçada) que treuen el cap per sobre de la resta d'arbres del seu voltant, i un petit corriol que ens portarà fins a l'arbre.


Pi de les Quatre Besses del Dalmau (gener de 2013)