dimecres, 3 d’octubre del 2007

Quina escabetxina!

Avui hem fet una reunió d'equip docent de 2n d'ESO. Pels qui no ho sàpiguen o no se'n recordin, això vol dir que ens hem reunit tots els profes que fem classe a segon per posar en comú les nostres experiències amb els quatre grups que hi ha.

Primer ens han traspassat algunes informacions des de direcció (insistir en la puntualitat, vigilar les faltes d'assistència i coses per l'estil) i després hem fet un repàs a les sortides que hi ha previstes per ara: l'Auditori, el crèdit de síntesi, la sortida tutorial (de la qual ja parlaré més endavant), algun taller sobre seguretat vial, etc.

Però el millor ha vingut després, quan hem passat a comentar la qüestió de problemes amb alumnes concrets. Es veu que han decidit posar-se molt seriosos amb el tema disciplina i a aquells que porten acumulades tres o més faltes se'ls obrirà ja un expedient, que vol dir que probablement se'ls expulsarà del centre entre tres i quinze dies, depenent de la gravetat dels seus actes. Doncs bé, avui hem decidit obrir cinc expedients! I tan sols portem tres setmanes de curs!!

La veritat és que tampoc són casos molt greus, però val més anar-se curant en salut, perquè si no la cosa va creixent. La idea és ser durs des de bon principi i que els nanos vegin que va de debò, a veure si així es tranquil·litzen una mica i s'ho pensen dues vegades abans d'engegar a la merda un professor.

No sé si això serà bo o, al contrari, acabarà sent contraproduent i ens passarem la resta del curs amb expedients fins al capdamunt, però trobo que està bé provar-ho, perquè si no aquests nanos es creuen els amos de l'institut i pensen que poden fer el que vulguin sense que passi res de res. Almenys servirà perquè els tres o quatre dies que ells no hi siguin puguem fer classes més o menys normals.

Ja sé que això, de cara a l'alumne no deu ser la millor solució, ja que el no anar a l'escola i poder quedar-se a casa tot el dia sense fer res (home, els donem feina per fer, però normalment no la fan) és precisament el que volen, però si tenim en compte la nostra pròpia salut física i mental i la de la resta d'alumnes de la classe, sí que és la millor opció.

En el meu grupet de 3r no tinc constància que cap professor hagi posat faltes de disciplina, tot i que sí començo a sentir comentaris d'un o dos elements als quals hauré d'intentar parar els peus abans que vagin a pitjor. Ja veurem si ho aconsegueixo, tot i que ho dubto molt.

4 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola Selene. Llegir el teu blog és como està parlant amb la Cristina (la meva companya), de fet és com si et conegués i tot. Ara, tot llegint el teu últim post, la Cristina, alhora, m’explica “tot lo bé” que li ha anat la seva reunió d’avui. Bé, és millor que parleu vosaltres dues per compartir les millores, el que cal fer per..., el que no s’ha de fer... o les penes.
Fins aviat i records al Freaky!!

Gatsaule ha dit...

A mi una vegada em van expulsar quinze dies, ja et pots imaginar que va ser per un malentès, he, he,..., però encara recordo la bronca que vaig haver d'aguantar a casa tots aquells dies !!

Se'm van passar de cop les ganes de que em tornessin a expulsar !

Mohawk ha dit...

Gatsaule!, això m'ho has d'explicar en la intimitat!!

Xavi, més pistes de l'escalador d'alt nivell del MAresme!!! :P

Anònim ha dit...

Però també és per veure com han canviat les coses (que iaio sona això!), ja que recordo un grupet -jo em vaig avançar i no anava amb ells- que només per anar parlant alt pels passadissos, no feiuen escàndol però no havia vingut el profe, se'ls va obrir un expedient!Ara això sembla una fotesa.
Igualment si algú té una bèstia, que l'aguanti a casa!