divendres, 23 de febrer del 2007

Ja la tenim liada!!

Ostres, quin sarau avui a l'institut!! Que què ha passat? Doncs que un professor li ha clavat un parell de bones bufes a un alumne! No en puc donar més detalls, perquè jo no ho he vist (de fet, ni me n'he enterat, perquè estava tranquil·lament fent classe amb els meus noiets de primer), però m'ho puc perfectament imaginar.

El cas és que un professor s'ha barallat amb un alumne, tant que fins i tot han hagut de separar-los per evitar que li fes més mal. L'alumne en qüestió és un nano del qual ja heu sentit (o llegit) parlar abans: aquell mateix nano que, amb els pantalons sota el cul, va dir 'pava' a una companya de castellà, quan ni tan sols la coneix (que per cert, van quedar amb el tutor que es disculparia amb la professora i encara l'estan esperant...). Avui m'he assabentat que a una altra companya la va amenaçar de rebentar-li totes les rodes del cotxe i suposo que deu tenir un historial força més llarg.

No disculparé l'actitud del meu company, ja que no crec que les coses s'hagin d'arreglar amb violència, però l'entenc molt bé. A tots ens ha vingut de gust més d'una i dues (i potser tres...) vegades donar una bona plantofada a algú, però normalment ens resignem i aguantem.

El pitjor de tot és que, després d'un fet com aquest, absolutament tothom es posa a favor del nano i en contra del professor. Menys els professors, és clar, perquè entenem molt bé com s'havia de sentir el nostre company per arribar a fer una cosa així (és clar que després ens hem de sentir dir allò de "Clar, entre ells tots es protegeixen..."). Això sí, tots els nanos, que ni tan sols coneixen a l'individu en qüestió, de seguida s'han aliat (fossin del curs que fossin) per fer pinya al voltant seu...

Ostres, tots alarmats perquè un professor ha pegat a un alumne! "Això no pot ser!!" diuen tots. Els alumnes resulta que et poden dir de tot, però compte, que a ells no els pots dir res, pobre de tu que se t'acudeixi dir-li 'tonto' a un alumne, que l'endemà (o al migdia mateix) tens tota la família plantada allà, amenaçant de denunciar-te per haver insultat el seu estimat nen!

Ara bé, què passa amb les agressions diaries d'aquests elements, que vénen a classe amb l'única intenció de divertir-se i que si, de pas, aconsegueixen fer-te plorar, doncs molt millor? No seria la primera vegada que sento algun d'aquests energúmens explicar tot orgullós davant de la classe com va aconseguir fer plorar a la pobra substituta que van tenir de matemàtiques, que va sortir de la classe i no va voler tornar mai més...

No vull ser pessimista, però vist el panorama, fets com aquests aniran a més. Mentre aquest tipus de persones segueixin pul·lulant pels instituts, no anirem bé. Ells no hi volen ser (i nosaltres, òbviament, tampoc volem que hi siguin) i, com que s'avorreixen, doncs es dediquen a tocar el nas tant com poden. Com que normalment fan el que volen i veuen que tant l'administració com els seus pares estan sempre de la seva banda, amb l'excusa de que 'són menors d'edat', es creuen amb el dret de fer el que els doni la gana, encara que això vulgui dir faltar al respecte a companys i professors. I efectivament ho fan: t'insulten, t'humilien davant de tota la classe, t'amenacen, però clar, com que són 'menors d'edat', resulta que tot això no té cap importància, són criaturades!!

I nosaltres què? Doncs allà, aguantant com podem, perquè veiem que no hi tenim res a fer, que ningú no ens defensa, perquè quan hi ha algun problema tots automàticament es posen a favor del nano. I després resulta que som nosaltres, que no els sabem motivar, que no els sabem controlar, etc. Doncs sí, aguantem fins que ja no podem més. Alguns simplement demanen la baixa per depressió, perquè no poden suportar més una situació com aquesta, que es repeteix dia rere dia i, de vegades, hora rere hora. Altres, com el meu company avui, aguanten fins que no poden més i exploten. Però és clar, la culpa serà seva, perquè el noiet és un pobre 'menor d'edat' totalment innocent... No sé com acabarà tota aquesta situació, però m'ho puc anar imaginant...

Vist tot això, em considero molt afortunada, perquè tinc alumnes molt i molt vagos, però per sort no n'hi ha cap que arribi al punt de faltar-me al respecte d'aquesta manera...simplement m'ignoren i ja està...

6 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Hi havia un acudit del Forges de la mare que anava al metge amb el fill, i el doctor finalment l'hi receptava un parell d'hòsties ben donades cada vespre fins que el crio millorés.

Feia gràcia la cara de felicitat que posava la mare !!

Hauríeu de posar una càmera oculta i ensenyar als pares el que fan els "angelets" a classe.

Selene ha dit...

Això de la càmera ja fa temps que ho comentem, perquè quan et vénen aquests pares a plantar cara dient que els seus nens són uns santets i que nosaltres els tenim mania, no vegis les ganes que tenim de poder posar un vídeo amb les imatges ben clares i observar la cara que se'ls quedaria a alguns.

El problema és que segurament sortirien de seguida els psicòlegs de torn dient que això va en contra de la intimitat dels menors i que bla, bla, bla, o sigui que segurament no ens ho deixarien fer. Però tal com van les coses, jo crec que tard o d'hora haurem d'acabar fent servir aquest sistema...

Anònim ha dit...

Què li pot passar al professor? pq jo quan anava a l'institut n'hi havia un que es passava bastant (tot i que mai havia pegat a ningu) i mai li havia passat re... ja deus saber de qui parlo... un home una mica "curt"

Selene ha dit...

Doncs no en tinc ni idea. El profe que tu em dius no és l'únic que portava problemes (la veritat és que, malgrat el seu caràcter, jo hi vaig aprendre molt amb ell), recorda el que substituia jo el curs passat, que anava a classe quan li venia de gust i quan no, doncs desapareixia i tan tranquil.

Confesso que casos així jo tampoc els entenc. Sembla que quan un és funcionari sigui intocable, perquè hi ha profes amb molta barra, que fan el que volen i no els passa mai res (que no és el cas del meu company, que consti).

Suposo que falta veure si la família del nano decideix posar una denúncia o no, i segons què facin, doncs hi haurà una conseqüència o altra.

Si és funcionari, no el poden pas despatxar, però suposo que sí que el podrien obligar a pagar una multa o canviar de centre o alguna cosa així...

No sé, quan tingui novetats, ja us ho faré saber.

Anònim ha dit...

D'aquí a tres dies es posen càmeres a les classes i això acabarà amb un professor a l'aula i al mateix temps un pedagog-vigilant-psicòleg, amb el temps ja ho veureu...

Selene ha dit...

Jo crec que això de les càmeres solucionaria molts problemes...o potser no, perquè fixeu-vos amb aquests que es diverteixen pegant a la gent indefensa per poder-ho gravar amb el mòbil i després presumir davant dels "col·legues"...

De totes maneres, com ja he dit, segur que els psicòlegs dirien que això va en contra de la intimitat dels nens i que no es pot fer...que, pobres, es traumatitzarien!!