dilluns, 4 de desembre del 2006

Ja s'acaba el primer trimestre...

Doncs sí, avui dia 5 de desembre oficialment s'acaba el primer trimestre. Ostres, que ràpid passa el temps!! La veritat és que això és més teòric que res més, perquè les avaluacions d'uns cursos es van fer la setmana passada, així que per a alguns el trimestre va acabar fa una setmana, i la resta d'avaluacions es faran la setmana vinent, així que per a alguns altres el trimestre encara no ha acabat.

El balanç que puc fer d'aquest primer trimestre és força positiu, tot i que podia haver anat millor. No he suspès excessivament, cosa que no vol dir que no tingui suspesos, que en tinc uns quants, però altres anys n'he tingut força més.
Ara mateix estem en un moment en què els nanos comencen a desmadrar-se, tot i que no tinc gaire clar si el motiu és que van agafant confiança i es van destapant (cosa que vol dir que si ara ja estan així, com estaran d'aquí dos o tres mesos!) o és que veuen les vacances tan a prop que estan impacients i per això es posen més nerviosos.
Avui he sentit a dir que demà, dimarts, és com divendres, perquè és la vigília d'un festiu, i això m'ha fet pensar una cosa: els nanos sempre, sempre tenen algun bon motiu per no voler fer classe, ja veureu:
- Quan és dilluns, perquè és dilluns, el primer dia de la setmana i, clar, tampoc cal començar la setmana estressant-se.
- Quan és divendres, perquè és divendres, l'últim dia de la setmana abans del cap de setmana i, clar, estan cansats de tota la setmana i tenen ganes de plegar (us asseguro que aquest any, fer classe el divendres a l'última hora m'és impossible, és una hora perduda, perquè els nanos ja han decidit que com que és divendres i, a més, a última hora, doncs no es fa classe i ja està). Aquesta excusa serveix per qualsevol dia que sigui vigília de festiu, com és el cas de demà.
Quan és dimarts, dimecres o dijous, serveixen altres excuses:
- Quan és la primera hora, perquè és primera hora i, clar, tenen son.
- Quan és la segona hora encara serveix la mateixa justificació que a la primera.
- Quan és la tercera hora, perquè és just abans de sortir al pati i, clar, tenen molta i molta gana.
- Quan és la quarta hora, la de després del pati, perquè, clar, estan cansats del molt esforç que han fet durant la mitja hora precedent.
- Quan és la cinquena hora, la raó és que és l'última hora (del matí) i, clar, estan cansats, tenen gana i ganes de plegar.
- Quan és a la tarda, perquè, clar, estan cansats de fer classe durant tot el dia.
- Quan és l'última hora de la tarda, òbviament, perquè és l'última hora i, clar, per una hora que queda...
I si no serveix algun d'aquests motius, doncs encara en poden trobar altres:
- Que acaben de fer un examen i estan molt cansats.
- Que acaben de fer educació física i estan molt cansats.
- Que després hauran de fer un examen i estan nerviosos i no es poden concentrar.
- Que s'acosten les vacances o el final del trimestre i estan nerviosos i no es poden concentrar.
- Que estan en època d'exàmens i han d'entregar molts treballs i estan nerviosos i no es poden concentrar (a més això els serveix també per demanar que no els posem deures per fer a casa).
- Que els afecta el canvi de temps, si fa fred perquè fa fred i si fa calor perquè fa calor.
- Etc., etc.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Bé, els mestres també fan servir moltes excuses per dir que la seva és estressant.... i fins i tot els funcionaris !!

Selene ha dit...

Ui, els funcionaris són els pitjors de tots! Per sort jo encara no ho sóc... :-p