dimecres, 9 de desembre del 2015

Roure de cal Peroi (Pinós)

Declarat Arbre Monumental: 1991
Propietari:
Terme municipal: Pinós
Coordenades UTM ED50 (m): X 378904  Y 4634525
Alçària total: 14 m
Volt de canó: 4,9 m 
Capçada mitjana: 15,9 m
Edat estimada:

El roure de cal Peroi, un dels roures amb més volta de canó de Catalunya, presenta actualment molt poca vitalitat. Té totes les grans branques ben mortes, malgrat que encara hi ha rebrots que resisteixen el pas del temps i s'entossudeixen en mantenir viu el que devia ser, en el seu moment, un arbre excepcional.                                                                                 

El Roure es troba dins de la finca de cal Peroi, molt a prop de la masia. Per arribar-hi ens hem de dirigir a Ardèvol i d'allà anar en  direcció cap a Su. Trobarem a mà dreta l'entrada a la finca de cal Peroi amb un cartell indicador a la banda esquerra de la carretera. Com a anècdota, si ho busqueu pel Google Maps, veureu que a cal Peroi hi situa l'"Hostal de Pinós".

No oblidem que es tracta d'una finca particular, vigilada per una colla de gossos guardians, motiu pel qual vam entrar, vam fer la foto a l'arbre i vam marxar corrent, no fos cas que algun d'aquells simpàtics animalons que van començar a bordar tot just veure'ns decidís venir a "saludar-nos" de més a prop.


Roure de cal Peroi (desembre de 2015)

Aprofitant que voltàvem per la zona, no podíem desaprofitar l'ocasió de posar els peus al centre geomètric de Catalunya; així que, vist el roure, vam recular novament fins a Ardèvol i d'allà vam agafar el trencall en direcció al Santuari de Santa Maria de Pinós, malgrat que nosaltres vam ignorar força el santuari i ens vam dirigir directament a la Rosa dels Vents que marca (o això diuen) el punt central de Catalunya.



Allà ens vam trobar amb l'agradable sorpresa que just al costat de la Rosa hi ha dues taules ben llargues amb bancs per fer-hi el pícnic, així que no ens va costar gaire trobar un bon lloc on dinar i donar així per finalitzada aquella jornada de "cacera".