dissabte, 4 d’abril del 2015

Alzina dels Pous (Les Avellanes i Santa Linya)

Declarat Arbre Monumental: l'any 2016
Propietari:
Terme municipal: Les Avellanes i Santa Linya
Coordenades UTM ED50 (m): X 312707  Y 4642184
Alçaria total: 13 m
Volt de canó: 3,68 m
Capçada mitjana: 17,5 m
Edat estimada:

L'Alzina dels Pous té la previsió de ser declarada Monumental, però, malgrat que apareix a la web d'Arbres Monumentals, de moment encara no té la placa que la identifiqui com a tal. Potser per aquest motiu ens va fer la sensació que l'arbre no estava tan ben cuidat com podria/hauria d'estar. Més que res, ens va molestar veure la porqueria que hi havia al seu voltant, visió que va fer que ens emportéssim una mala sensació d'aquesta alzina.

Localitzar-la és força senzill: des de Balaguer, seguim la C-12 fins a la població de les Avellanes (passat de llarg el monestir). Un cop allà, després de passar dos cartells indicadors d'entrada al poble, quan veiem a la nostra esquerra l'entrada a una pista asfaltada al costat d'uns contenidors, ens dirigirem cap allà. Ràpidament trobarem una bifurcació a la dreta, que agafarem. Aquí s'acaba l'asfalt, però és perfectament transitable. Seguirem la pista principal una estona fins a una nova bifurcació, que també agafarem cap a la dreta. Seguirem uns metres més endavant i trobarem la nostra alzina al mig del camp de conreu, a mà esquerra.

Nosaltres vam deixar el cotxe a la bifurcació i vam fer l'últim tram a peu, ja que allà ho teníem més senzill per donar la volta i retornar a la carretera.



Alzina dels Pous (abril 2015)
Vam comprovar, mirant a terra, que no érem els primers de passar per allà aquell dia...