divendres, 4 de gener del 2013

Retallant per aquí, retallant per allà...(III)

Després d'Ávila, el proper i últim destí era Toledo, on passaríem dues nits més abans de retornar cap a caseta. Al matí ens vam llevar novament amb molta boira, que ens va acompanyar a estones la resta del dia.


De camí entre Ávila i Toledo vam fer un parell de parades tècniques, la primera per visitar El Escorial i la segona, molt a prop d'allà, al Valle de los Caídos.



D'aquests dos llocs en tenim poques imatges, ja que a l'interior no ens van deixar fer fotos. La part diguem-ne divertida va ser al Valle de los Caídos, on vam entrar amb bona visibilitat i en vam sortir sota una espessa boira que no ens deixava veure pràcticament res. A més, a part de la boira, ens va començar a ploure, així que no vam poder acabar-lo de visitar tot. 

Com a bons catalans, vam dinar un entrepà dins del cotxe, esperant que parés de ploure, mentre la resta de la gent estava fent l'aperitiu a la cafeteria. No vam poder evitar fer la broma de dir que el "tío Paco" ens havia enviat tota aquella boira perquè li havia molestat que uns catalans no tan sols s'hguessin atrevit a entrar al seu santuari, sinó que ho havien fet, a més, sense pagar ni un sol cèntim gràcies al Carnet Docent expedit per la Generalitat de Catalunya.

 
 


Quan va parar de ploure, i abans de continuar en el nostre trajecte fins a Toledo, encara vam tenir un moment de lucidesa per poder fer aquesta fotografia, amb l'entrada a la "cripta" i la gran creu al seu damunt, assenyalant el lloc exacte on està enterrat el "Generalisimo".