dissabte, 6 de maig del 2017

Parc de la Devesa (Girona)

A la comarca del Gironès, segons el llistat d'Arbres Monumentals declarats per la Generalitat de Catalunya, tan sols hi ha un sol arbre protegit, un pi que, a més, va morir fa gairebé deu anys i del qual ja no en queden ni les restes. 

No obstant, curiosament, és en aquesta comarca, a Girona, concretament, on s'hi troben els arbres, amb diferència, més alts de casa nostra: els 2500 plàtans del Parc de la Devesa, plantats pel 1850, alguns dels quals superen de llarg els 50 metres d'alçada, potser fins i tot els 60 m.

Malgrat que aquesta gran arbreda no formi part dels arbres declarats Monumentals, l'he volgut incloure a la meva llista particular, perquè no té cap sentit que els arbres més alts de Catalunya ni tan sols tinguin la consideració d'Interès Local.

De totes maneres, s'ha de dir que, almenys actualment, el Parc està molt ben cuidat. Es veu tot net i endreçat, amb els arbres ben podats i plens de vitalitat. A més, a l'anar-hi a principis de maig, el vam poder contemplar amb tot el seu esplendor i el color verd intens de la primavera.

Riu Ter
Parc de la Devesa (maig de 2017)

Caldrà tornar-hi al setembre o octubre, per veure'l amb una altra vestimenta, ja que amb el marró de les fulles tardorenques segur que sembla un altre lloc. I a l'hivern, amb totes les branques pelades que deixin veure els troncs amb més claredat.

I ja que érem a Girona, no podíem evitar passejar-hi una estona per la ciutat antiga i fer-hi les fotos de rigor.